Nike поколението, младите коври на 21век или първата цигулка на Royal Albert Hall

logo1

3 думи делят „вървелата“ от „въй въй тъс бавната“. 3 са и словосъчетанията, които делят сегашното, предишното и предхождащото ги – „тъпо“, „тъпо“, „че вдлъбнато“.

Веждите на днешните тийнейджърки все повече заприличват на знака на марката „Nike“, отколкото на нормални женски вежди. Да си „епилирана“ е модерно. Битието определя съзнанието. Дават се повече пари за дъвки, отколкото за книги.

Епилаторът се превръща във все по-важна част в ежедневието на момичета, а Андрешко си стои в калта. Където „Instagram“ е мерило за красота, красотата на Албена е блян. Където да отидеш до Брюксел в ползва на комунистите е нормално , До Чикаго и назад е нищо. Там където силиконови гърди са подарък за бала, палтото на Серафим няма стойност. Където Тони Стораро е първи бард на младежката мъка, Михаил Миков е от „you win“ и е председател на българския Парламент.

gramatika

Там където „най-добрият“ журналист в държавата е и най-голямата и проститутка, е същото място където Сергей Станишев се сърди защото изборите били „нечестни“. (Бележка: Той да се сърди за нечестни избори? Преди 89-та сеща ли се как се гласуваше?). Там където „Спиндермаан“ „са бие с лошите“, Цвоко си има частна ГДБОП.

Едно общество дълго облъчвано до състояние, в което колкото по-малко знаеш, толкова по-ясни са ти нещата, Делян Пеевски е шеф на ДАНС. В едно общество, в което турчин учи българските депутати на български език, Ахмед Доган е властта.

Във време на Qчеци и Qседмици нация не се формира. Формира се комунизъм. В нация облъчена до такава степен, че извратена до момент на пълен непукизъм, Сергей Станишев е първа цигулка в Royal Albert Hall.

Във време, в което за да свалиш момиче ти трябват само и единствено пари, момиче с израза „Купих си Моторни песни на Вапцаров не се привлича. Там където ботушките се измерват в пъти (- Колко даде за тия ботушки? – Два пъти.), девствеността не е мерило. Там където дефиницията за „корупция“ е „далавера, в която не участваш“, агентите на ДС са на ръководни постове. 

Там където при слагането на снимка във CV-то, шансовете ти драстично намаляват, пазар на труда няма. Там където „готянити“ във Фейсбук са толкова много, че някои трябва да напуснат, моралът и честта нямат значение. Където на „парцал, боклук, разпоретина, миндил“ се вика тавтология, министърът на спорта е филолог. За какво му е на човек да чете Стайнбек, след като може да си купи BMW320, да му свали прозорците и да гледа лошо, слушайки Цветелина Янева? Където наркотиците са нещо cool, министри източват френската социална система. Там където „циганите“ са за сапун с 0 толерантност, психопат като Волен Сидеров събира 7% на избори.

Един човек беше казал:

Нещата са много прости. Който иска да живее добре трябва да се труди и да се учи. Мечтата на всяко момиче е да намери „богатия“, а мечтата на всяко момче е да е Белязаният. Никой от младите не чете, а ако намериш някой да го прави книгата ще се казва „Кой уби Жоро Илиев“.

PS. Не е вярно тва, че младите не четели книги… четат, ама други!

25 мнения за “Nike поколението, младите коври на 21век или първата цигулка на Royal Albert Hall

  1. Промяната започва от всеки нас.
    Държава в която продадох 560 бройки за 1 месец книгата „Островът“, за нея ли говорите ?

  2. ??? „Епилаторът се превръща във все по-важна част в ежедневието на момичета, а Андрешко си стои в калта.““???? Не мисля,че ако жената е космата това е белег за наличие на ценностна система . Всяка интелигентна жена се епилира – не е въпрос само на суета ,а и на хигиена

    • Сигурен съм, че Мария Кюри, се е епилирала по два пъти седмично….Райна Княгиня- също! Авторът, каке пропуснал фактът, че един изявен пожарникар, бе начело на нацията- 4 години!?

      • И какво общо има Бойко Борисов с темата?И Кюри ,че и Райна Княгиня с епилатора…Пази Боже!

      • Не сте права. Не е бил изявен пожарникар. Бил е пожарникар.

      • Мария Кюри, Райна Княгиня погледни епохата в която са живяли, Жана Д`Арк пък се е къпала веднъж годишно, но порядките сега са други, съжалявам аргументът ти е невалиден.
        И какво като е пожарникар какво значение има??Кобурготски не е пожарникар хареса ли ти управлението му??

    • „Всяка интелигентна жена се епилира – не е въпрос само на суета ,а и на хигиена“ Хахаха, още по-смешно е, че го каэва мъж. Всички интелигентни жени, които си виждал са се депилирали, защото недепилираните със сигурност не са жени за теб и не би отделил време да ги прецениш 😀

  3. Да де.. тя преди 50 години и баба им на село се епилираше нали 🙂

  4. Mihail Nikov, за жалост си поредния повърхностен плиткоумник, и това го пиша с най-мили чувства, защото е комплимент в сравнение с това, което наистина мисля… Автора е искал да покаже, че приоритетите и ценностната система са обърнати с хастара навън. Когато за човек е по-важно да има пари за епилация, кафенца, чалготеки и всякакви подобни, вместо образование, работа и култура се получава обществена система като нашата. И такива като теб са поне 90% от обществото, а останалите нормални или са се махнали или обмислят да се махнат от тази територия на бившата държава България!

    • След като съотношението е 90 към 10 кое е нормалното според теб ?

    • Да знаеш, че само в България хората искат да имат пари и се грижат за външния си вид. Освен тва как винаги изкарвате някакви цифри които твърдят че 99 % от българите били некултурни и прости, а видиш ли ние ДРУГИТЕ интелигентните сме само 10 човека… Аз до сега не съм видял някой да не е от интелигенцията и да не се оплаква колко ни бил прост народа… Излезте малко в чужбина да видите другите народи, че са същите и стига сте се оплаквали само от Българите какви били…
      „Когато за човек е по-важно да има пари за епилация, кафенца, чалготеки и всякакви подобни, вместо образование, работа и култура се получава обществена система като нашата“

      Без образование и работа няма и кафенца и епилатори, брат. Много от хората които имат пари са си ги изкарали с много работа и много учене.Единствената разлика междъ българите и чужденците е, че в България, ако си напраил нещо с живота си и имаш достатъчно пари да си купиш хубава кола и да вечеряш в хубав ресторант, сичките „интелигенти“ ще те напсуват и ще се вайкат и ще обясняват те колко са умни и начетени. Това е обществото. Това не е комунизъм както глупака написал статията твърди. Това е капиталистическата демокрация която америка е създала. Живеем по американски модел. Културата ни е американска и тва е положението ако искате да четете все още „Моторни песни“ , които между другото се учат в училище и няма да си купя да прочета за 2ри път за да изглеждам интелигентен в очите на някой ограниченяк, прочетете какво е комунизъм и си го направете в българия, защото това искате всичките, ама сте много неинформирани за да го осъзнаете.

  5. По-плитка статия не бях чела много отдавна. Авторът може би щеше да е добре да последва собствените си забележки относно другите и да седне да прочете стойностна книга, а не да си излива тъпизмите и обидите. Проблемите на обществото са глобални и подобни „статии“ са подигравка с тях ! Всичко хубаво и надявам се все някой да си задейства мозъка и да помисли, и вместо да предлага няколко всеизвестни книги, (които със сигурност дори той не е чел), наистина да седне и да се образова !

    • Виждам, че явно сте се припознала в гореописаните. Проблемите на обществото са глобални и са съвсем различни от локалните проблеми на България. Щото госпожице или господине, „глобалният свят“ е развит 2 века напред от България..

      Нима наричате произведенията на автори, като Йовков, Константинов и др. произведения без стойност? Искрено Ви съжалявам.

  6. Да изказваш подобно мнение за което и да е поколение е празно и малоумно. Във всяка епоха винаги е имало и винаги ще има голяма част от населението, която не е на ниво. Истинските и достойни за уважение хора съществуват и са тук постоянно, проблемът е, че такива като вас не им обръщат достатъчно внимание, а са по-заинтересовани да си губят времето hate-вайки утайката.

    Има далеч по-вълнуващи и интересни събития, за които да пишете. Стегнете се малко.

  7. Отвратителен стил на писане! Хаотичните мисли на един недоразбран български нео-интелектуалец в търсене на съмишленици.

  8. Пич, поунесъл си се с критиките. Какво мислиш, че ще постигнеш с това есенце?

  9. 🙂 След последните коментари не мога да се въздържа и да оставя само простотията и невежеството да надига, там каквото има да надига.
    Та.. Благодаря за спретнатата статия. Достоверна, за съжаление – навременна и-и не на последно място, лекотата на изказа си за заслужаваше прочита.
    Очаквам нови писания, има нужда и някой трябва да го прави, пък докъдето стигне.
    +1 усмивка 🙂

  10. Чета коментарите и не мога да повярвам, че голяма част от пишещите ги, всъщост са споменати в самата статия. По самия изказ се разбира. Боже, какво правя още в България, Боже!

  11. Авторче това твое произведение говори лошо единствено за теб.

  12. Хахах 🙂 нормално е към 90% от коментарите да са негативни. Никой не харесва да се вижда описан по тоя начин като в статията. Други пък нищо и не могат да разберат. За глупака, който нищо не разбира, написаното е глупост. Вярно, статията малко е писана като от ученик, но пък е вярна. Демоснтрира нещо, което на повечето коментиращи тук им липсва – мозък! Не им слушай глупостите приятелю, малко хора ще те разберат, но пък какво от това. Истината си е истина, дори никой да не я зачита.

Вашият коментар